3 éve halt meg

2000 diák csapott össze a rohamrendőrökkel Görögországban

Mintegy kétezer diák csapott össze rohamrendőrökkel kedden Athén központjában, ahol felvonulással emlékeztek meg egy 15 éves fiú három évvel ezelőtti haláláról.

2011.12.06 17:09MTI

Alexisz Grigoropuloszt 2008. december 6-án egy rendőr gellert kapott lövedéke sebesítette meg halálosan. Akkor az eset miatt évtizedek óta nem tapasztalt tüntetéssorozat tört ki Görögországban.

Kedden a fiatalok kövekkel, palackokkal és narancsokkal dobálták meg a rendőröket, összetörtek két boltot és megrongáltak három buszmegállót. Tizenévesek egy másik csoportja két külvárosi rendőrőrsre hajigált köveket és palackokat. A rendőrök könnygáz bevetésével oszlatták szét a demonstrációkat. A rendőrség közlése szerint 14 rendőr megsebesült, kilenc személyt őrizetbe vettek, hatot pedig előállítottak.

Athénban 5 ezer rendőrt helyeztek készültségbe a keddre várható tüntetéssorozat miatt. Az évfordulón a második legnagyobb görög városban, Szalonikiben tüntető fiatalok kőzáport zúdítottak egy kormányzati épületre. Két személyt előállítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.