Egy szélsőjobbos író a tettes

Képek, mészárlás Firenzében: lelőtte magát az "őrült rasszista gyilkos"

Egy férfi tüzet nyitott kedden egy firenzei vásárcsarnokban, megölve két szenegáli árust, majd magával is végzett - közölte a helyi rendőrség.

NÉZZE MEG KÉPEINKET A MÉSZÁRLÁSRÓL - KATTINTSON! képgaléria

2011.12.14 07:39MTI

A lövöldözésben három másik bevándorló megsebesült. A tettes ezután egy föld alatti parkolóba menekült, s amikor a rendőrök bekerítették, fejbe lőtte magát.

Matteo Renzi, Firenze polgármestere "tiszta elméjű, őrült rasszista gyilkosnak" nevezte a tettest. A rendőrség később azonosította: eszerint a vérengzést az 50 éves Gianluca Casseri követte el.

A közszolgálati televízió (RAI) közlése szerint a férfi ismert volt a hatóságok előtt: rendszeresen részt vett egy szélsőjobboldali csoport által rendezett felvonulásokon. Giorgio Napolitano köztársasági elnök elítélte a "két külföldi munkás barbár megölését" és "a gyűlölet vak kitörését".

Esti nyilatkozatában felszólította a hatóságokat és a társadalmat: "csírájában fojtsa el az intolerancia minden formáját, és tegyen hitet a nyitottság és a tolerancia itáliai hagyománya mellett".

A lövöldözés után Firenzében élő szenegáliak vonultak fel a város központjában, szülőhazájuk nevét kiáltozva.

Firenzében, Rómában és más olasz városokban nagy számú szenegáli dolgozik utcai árusként, helyi nevezetességek, látnivalók közelében kínálva sálakat, erszényeket, öveket, táskákat a turistáknak.

KATTINTSON! A lövöldözéssel gyanúsított Gianluca CASSERI holtteste fekszik a földön a San Lorenzo piac mélygarázsában, Firenzében. (MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.