Robbanhat a rakétaelhárító rendszer

Irán: ha Izrael támad, a törökök bánják

Az iráni parlament nemzetbiztonsági és külügyi bizottságának alelnöke, Hoszein Ibrahimi közölte: Irán le fog csapni a NATO Törökországba tervezett rakétaelhárító rendszerére, ha az Egyesült Államok vagy Izrael megtámadja.

2011.12.12 14:56MTI

Ibrahimi azt is elmondta, hogy van egy tervük arra, hogyan semlegesíthetnék a Törökország egyik keleti tartományában, Malatyában felállítandó pajzsot.
   
"Fegyveres erőink tanulmányozták a NATO-rendszer ellen alkalmazható terveket és taktikákat" - magyarázta az alelnök a Sarg című perzsa újságnak. "Ez a rendszer valójában a cionista rezsimet védi a NATO neve alatt. Ez problémát jelent Törökországnak, amely engedélyt adott a rendszer telepítésére. Törökországnak nem kellene ezt csinálnia" - idézte Ibrahimit hétfői internetes kiadásában a Hürriyet című török napilap.
   
Ali Hadzsizade, az Iszlám Forradalmi Gárda egyik tábornoka már korábban megfenyegette Ankarát, hogy súlyos következményekkel fog járni a NATO-pajzs telepítése, amelyre Teherán célpontként tekinthet, ha megtámadják. Ahmet Davutoglu török külügyminiszter nyugtalanságát fejezte ki a fenyegetések miatt, amikor november 30-án találkozott Ali Akbar Szalehival, az iráni diplomácia vezetőjével. Szalehi akkor azzal nyugtatta Davutoglut, hogy Hadzsizade kijelentései nem egyeznek a hivatalos teheráni állásponttal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.