Illegális halászás

Rejtő goes to Sárga-tenger: megszurkálta a dél-koreai katonákat a kínai hajóskapitány

Egy kínai hajóskapitány megszúrta a dél-koreai parti őrség két tagját hétfőn, miután ők illegális halászás gyanúja miatt feltartóztatták a kínai hajót.

2011.12.12 08:39MTI

Az egyik megszúrt dél-koreai belehalt sérülésébe - közölték tisztségviselők.

A hajót a rákban, halban gazdag Sárga-tengeren, dél-koreai felségvizeken tartóztatta fel a parti őrség. Az incidens körülményei egyelőre nem ismertek. A dél-koreaiak őrizetbe vettek kilenc kínai halászt. A kínai külügyminisztérium egyelőre nem reagált az esetre.

A dél-koreai parti őrség a idén már 430 kínai hajót tartóztatott fel illegális halászásért a Sárga-tengeren, tavaly még csak 370-et.

A hajókat a pénzbüntetés megfizetése fejében általában visszaadják tulajdonosuknak. Erőszakos cselekmény ritkán történik ezekben az esetekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.