10 gyilkosság

Még mindig a neonáci terroristáktól tart Németország

Németország nyugati részéről is kaphatott támogatást a keletnémet Türingia tartományban létrejött neonáci terrorista sejt, amely a hatóságok gyanúja szerint elkövetett tíz gyilkosságot és két bombamerényletet.

2011.12.09 11:03MTI

A Nemzetiszocialista Illegalitás (NSU) elnevezésű szervezet ügyében indított nyomozás során a hatóságoknál önként jelentkezett egy tanú, akinek vallomása szerint az ország nyugati részén tevékenykedő szélsőjobboldali radikális körökben ismert volt az NSU, és a csoport által elkövetett gyilkosságok egyikét megelőzően nyugati segítők „terepmunkát végeztek” számára. A helyszínek bejárásával, feltérképezésével a nyugatiak közreműködtek a gyilkosság előkészítésében.

Mindebben maga a meg nem nevezett tanú is részt vett, bár a célpont és a pontos helyszín kiválasztása előtt „kiszállt”. Nem sokkal később az NSU két tagja lelőtt egy török származású kisvállalkozót” – írta a Süddeutsche Zeitung.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.