Megy a magyarázkodás

Atomerővek után leskelődött az Iránban lezuhant drón

Az Iránban múlt héten lezuhant lopakodó CIA-drón feladata az iráni nukleáris létesítmények feltérképezése volt, egy intenzív megfigyelési program keretében - közölte csütörtökön a The New York Times olyan külföldi hivatalos személyekre és amerikai szakértőkre hivatkozva, akiket tájékoztattak a programról.

2011.12.08 19:15MTI

A múlt hétig Iránnak az afganisztáni bázisokról kiinduló, nagy magasságból történő megfigyelése az egyik legtitkosabb hírszerzési művelet volt, amelyről amerikai tisztségviselők nem kívánnak nyilatkozni.

Az SR-170-es, Sentinel típusú pilóta nélküli repülőgép lezuhanása azonban - amely hivatalos iráni források szerint az afgán határtól több mint 225 kilométerre történt - leleplezte a programot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.