Iránba keveredett

Itt a drón, hol a drón: a CIA "veszíthette el" a kémrepülőt

A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) tikos küldetéseire szokták használni az olyan pilóta nélküli, lopakodó repülőgépeket, amelyekből egyet az Egyesült Államok Iránban "elveszített" - közölte kedden amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva a The Washington Post.

2011.12.06 18:03MTI

Az RQ-170-es a CIA-flotta egyik legérzékenyebb, az ellenség védelmének megkerülésére tervezett felderítő eszköze. A lelőtt drón küldetését hivatalosan nem fedték fel; a lap is csak arra mutatott rá, hogy amerikai hírszerzés szerint Irán nukleáris fegyver kifejlesztésére törekszik és mind Irakban, mind Afganisztánban támogatja a nyugati koalícióval szemben harcoló erőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.