Egy NATO-csapásban 24 pakisztáni katona halt meg

Kiürítenek egy amerikai légitámaszpontot Pakisztánban

A helyi hadsereg utasítására az Egyesült Államok kiüríti egyik Pakisztánban lévő légitámaszpontját.

2011.12.06 11:41MTI

A samszi bázis kiürítését annak nyomán rendelte el a pakisztáni hadsereg parancsnoksága, hogy november 26-án NATO-légicsapásban 24 pakisztáni katona vesztette életét. Az akció nyomán fagyossá vált Iszlámábád és Washington már korábban is feszült viszonya.
   
A samszi légitámaszpont valószínűleg fontos szerepet játszik a pilóta nélküli gépekkel (drónokkal) végrehajtott támadásokban, amelyeknek célpontját az iszlamista felkelők állásai képezik. A Beludzsisztán tartományban fekvő bázist december 11-ig kell elhagyniuk az amerikai katonáknak, felszerelésükkel együtt.
   
Ugyancsak kedden Pakisztán "átmeneti jelleggel" visszarendelt több egységet az afgán határ menti helyőrségekből. A csapatokat "konzultáció" céljából rendelték vissza, és egy magas rangú katonatiszt szerint néhány napon belül visszatérnek állomáshelyükre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.