Tüntetnek a bolgár gazdálkodók

Traktorok dugaszolták be Szófia központját

Bolgár mezőgazdasági gazdálkodók kedden mintegy kétszáz traktorral lezárták a főváros, Szófia központját.

2011.12.06 09:19MTI

A munkagépeket a Nevszki ortodox székesegyház körüli téren, illetve részben mellette, a parlamentnél állították le. A gazdálkodók - helyi idő szerint - 12 órakor (közép-európai idő szerint 11 órakor) nagygyűlést szerveznek a belvárosba. A területre több száz további munkagép érkezik, ezek jelenleg a városon kívül várakoznak.
   
Angel Bukodinov, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke kijelentette, hogy Szimeon Gyankov pénzügy- és Miroszlav Najdenov mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter távozását követelik, mert nem teljesítették a termelőknek adott ígéreteket.
    
Hozzátette, Gyankov azt is mondta, hogy csupán másfél évig tartózkodik Bulgáriában, majd mandátumának lejártát követően nem fog az országban élni. Bukodinov hangoztatta, bolgár állampolgárként nem akarja, hogy egy olyan miniszter irányítsa, aki nem akar az országban élni, akinek nem fontos "gyerekeik jövője".
   
A bolgár kormány az előzetes tervek szerint jövőre a mezőgazdaság támogatására 285 millió eurót szán, míg a 2012-es elfogadott költségvetésben csupán 170 millió euró szerepel. Ez a tény váltotta ki a bolgár mezőgazdasági termelők haragját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.