Ketyeg az időzített bomba?

Figyelmeztet a WHO: terjed a kanyaró Európában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a lehetséges "közegészségügyi és gazdasági" következményekre figyelmeztette pénteken azokat az európai országokat, ahol a növekszik a kanyarós megbetegedések száma.

2011.12.02 14:46MTI

A WHO közleményében arra kéri az érintett országokat, intézkedjen sürgősen a betegség robbanásszerű terjedése megakadályozása érdekében.
   
A rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint 2011 első kilenc hónapjában 26 ezer kanyarós megbetegedés fordult elő Nyugat-Európában, ebből csak Franciaországban több mint 14 ezer.
   
A regisztrált betegek közül kilencen haltak meg, közülük hatan Franciaországban, 7288 embert kellett kórházba szállítani.
   
A kanyaró Európában február és május között fordul elő leggyakrabban.
   
Európán kívül számos esetet regisztráltak 2011-ben a Kongói Demokratikus Köztársaságban (több mint 100 ezer eset), Nigériában és Szomáliában (15-15 ezer eset).
   
Európában a megbetegedések túlnyomó többsége (90 százaléka) serdülőket és be nem oltott felnőtteket érint.
   
Franciaországban nagyszabású országos tájékoztatási kampányt indítottak októberben, hogy felhívják a figyelmet a kanyaró elleni védőoltás szükségességére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.