Ki mondta?

Identitást lehet lopni a facebookon?

Identitáslopást tesz lehetővé a Facebook közösségi portál egy hibája, amely engedélyezi, hogy bárki más felhasználó nevében küldjön üzenetet - közölte a spanyol internetbiztonsági felügyelet.

2011.12.01 14:09MTI

A hibát egy 37 éves spanyol amatőr számítógép-felhasználó véletlenszerűen fedezte fel. Ez azt jelenti, hogy akár minimális számítástechnikai ismeretekkel rendelkezők is visszaélhetnek vele.

A spanyol hatóság tájékoztatta a Facebookot a fennálló veszélyről. Azt is hangsúlyozta, hogy ha az egész üzenetküldő rendszerre vonatkozik, akkor a portál 800 millió aktív felhasználóját is érintheti.

Az eset éppen akkor került napvilágra, amikor a közösségi oldal olyan egyezményt ír alá az egyesült államokbeli hatóságokkal, amely lezárja a felhasználók adatainak védelméről folyó vitát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.