Alá van rendelve

Benyújtotta lemondását az egyiptomi kormány

Benyújtotta lemondását az egyiptomi kormány az országot irányító katonai tanácsnak hétfőn.

2011.11.21 19:29MTI

A tanács megfontolja, hogy elfogadja-e a kormány lemondását - közölte az állami televízió.

A kormány azután nyújtotta be testületileg a lemondását, hogy a főváros, Kairó központjában, a Tahrír téren tüntetők összecsaptak a rendőrséggel. A három napja tartó csatározásokban legalább 24 tüntető vesztette életét. A tiltakozók elégedetlenek a katonai kormányzással, szerintük túl lassú az átmenet a civil kormányzáshoz.

A március elején, Hoszni Mubarak volt elnök hatalmának megdöntése után hivatalba lépett, Eszám Saraf vezette egyiptomi kormányt folyamatosan bírálták minden oldalról, mondván, semmilyen eredményt nem ért el, és alá van rendelve a katonaságnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.