Ashton odaszólt

Egyiptom, sz erőszakos: elítélték a hatóságokat

Elítélte az egyiptomi hatóságok erőszakos fellépését a kairói tüntetők ellen Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője vasárnap este Brüsszelben.

2011.11.20 21:30MTI

Az EU diplomáciájának az irányítója egyben felszólította az észak-afrikai országot irányító katonai kormányzatot, hogy tegyen eleget a polgárok és a politikai pártok követeléseinek, hogy a hatalmi átmenet a demokrácia elveinek betartásával haladjon előre.

Ashton kifejezte bizalmát, hogy az első demokratikus választások közeledtével az egyiptomi nép és a hatóságok megtalálják az átmenet diktálta kihívások leküzdésének a módját.

A Kairó központjában lévő Tahrír téren az éjszaka is folytatódott a tüntetés, amelynek résztvevői követelik, hogy a katonák közöljék, mikor adják át a hatalmat egy polgári kormánynak. A legfrissebb jelentések szerint tizenegyre emelkedett a demonstrálók és a rohamrendőrök közötti összecsapások halálos áldozatainak a száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.