Brutális kivégzés Afganisztánban

"Erkölcsi hanyatlásuk" miatt kövezték meg és lőtték agyon a nőket

Egy fegyveres csoport megkövezett és agyonlőtt egy nőt a lányával együtt az afganisztáni Ghazni tartományban.

2011.11.11 13:43MTI

Biztonsági tisztségviselők közölték: a történtek mögött tálibok állnak, akik "erkölcsi hanyatlással és házasságtöréssel" vádolták az áldozatokat.
   
A rendőrség két férfit vett őrizetbe a brutális gyilkossággal összefüggésben.
   
Az incidens a családnak a ghazni kormányzói hivataltól mindössze 300 méterre található otthonában történt csütörtökön. A közelben található a rendőrkapitányság épülete és a Nyugat támogatásával működő Tartományi Újjáépítési Csoport irodája is.
   
A rendőrségi beszámoló szerint a fegyveresek berontottak a házba, kivitték az udvarra az özvegy nőt és a lányát, majd ott megkövezték és agyonlőtték őket. A szomszédok nem segítettek, és nem értesítették időben a hatóságokat - mondta el egy tisztségviselő. Hozzátette: a városban korábban számos vallási vezető fatvát adott ki, amelyben azt kérik a lakosoktól, jelentsék fel azt, akiről tudják, hogy házasságtörést követett el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.