Meglakolnak, akik ártanak

Letiltotta a civilek halálát a tálib vezér

A tálib vezető, Omar molla a Saria igazságszolgáltatásával fenyegette meg szombaton azokat a militánsokat, akik ártatlan civileket ölnek.

2011.11.05 10:38Konrád - ma.hu

„Azok a tálibok és mudzsahedinek, akiknek cselekedetei halálos áldozatokat szednek a békés civilek között, a Saria igazságszolgáltatásával néznek szembe” - mondta Omar molla, a Voice of Jihad weboldalon közzétett videóüzenetében, amit a Kurban-bajram, azaz az Áldozati Ünnep apropóján publikált.

A molla elmondta azt is, a Talibán erősen ellenzi a civil áldozatokat (ahogyan az iszlám a béke vallása… – a szerk.), és hozzátette a tálib kormányzók felügyelni fogják az utasítások végrehajtását.

A tálib mozgalom 1996-tól uralta Afganisztánt egészen addig, míg az USA vezette NATO-csapatok el nem kergették őket az országból. Azóta ellenálló mozgalommá váltak és pakisztáni földről viselnek hadat az Afganisztáni Iszlám Köztársaság, valamint az ott állomásozó NATO kontingens ellen, többnyire terrorista módszerekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.