Két gyermek is megsebesült

Jemen - A terrorelhárító kocsijában robbant a pokolgép

Megölték a dél-jemeni Abiján tartomány terrorelhárító főnökét pénteken: Ali al-Haddival a gépkocsijába rejtett pokolgép végzett.

2011.10.28 17:30MTI

Az ádeni merényletben három másik személy, közöttük két gyermek megsebesült.
   
Abiján több városában az al-Kaidával kapcsolatban álló fegyveresek rendszeresen véres összetűzésekbe keverednek a biztonsági erőkkel. A jemeni hatóságok azzal is vádolják őket, hogy biztonsági vezetők életére törnek.
   
Az Ali Abdalláh Száleh elnök távozását kilenc hónapja követelő tiltakozó mozgalom keretében pénteken országszerte tüntetéseket tartottak. Szanaában tízezrek követelték az elnök bíróság elé állítását, Taizzban öt embert megsebesítettek a biztonsági erők.
    
Szanaában orvlövészek végeztek egy nővel, aki férjével együtt áthaladt a Hael utcán, a Szálehhez hű erők és az elégedetlenekhez csatlakozó dezertőrök közötti demarkációs vonalon - mondták el szemtanúk.
   
A Változás terére vezető utcán lévő mecsetben a pénteki imára összegyűltek az elnök bíróság elé állítását követelték. "Nincs mentelmi jog, nincs garancia, Szálehet és az ügynökeit el kell ítélni" - skandálták a tiltakozók.
   
Az elnöki palota közelében a rendszer hívei Szálehet dicsőítették, és az egy hete elhunyt szaúdi trónörökösre, Szultán bin Abdel-Azízra emlékeztek.
   
A tiltakozók tűzfészkének számító Taizzban öt ember sebesült meg, közöttük négyen súlyosan, amikor a biztonsági erők rálőttek egy temetési menetre.
   
Rendszerellenes tüntetések voltak az ország több más városában is - mondták el lakosok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.