Többnapos munkaszünet Bangkokban is

Extrahosszú hétvégét okozott az árvíz Thaiföldön

Három munkaszüneti nappal megtoldotta a hétvégét a thaiföldi kormány az ország jelentős részét sújtó áradások miatt: kedden bejelentették, hogy október 27-től 31-ig tartó, extrahosszú "hétvége" lesz 21 tartományban, ezen belül a fővárosban, Bangkokban is.

2011.10.25 10:26MTI

A hivatalok és az iskolák is zárva lesznek csütörtöktől hétfőig. A központi bank egyik illetékese közölte: még nem döntötték el, hogy a kereskedelmi bankok és a pénzpiacok is zárva lesznek-e ez idő alatt.
   
A hónapok óta tartó monszunesők okozta árvíz nagy pusztítást végzett a középső tartományokban, és már Bangkokot is fenyegeti. A víz kedden áttörte a főváros második repülőterét, a Don Muangot védő gátakat, s elkezdett beszivárogni a létesítmény északi részére, arra kényszerítve legalább egy légitársaságot, hogy járatait egy hétre Bangkok és az ország fő repülőterére, a Szuvarnabhumira irányítsa át. Ettől eltekintve - a tájékoztatás szerint - még mindkét reptéren zavartalan a forgalom.
   
A hatóságok a főváros ötven kerületéből hetet nyilvánítottak veszélyeztetettnek északon és északkeleten, ahol már kisebb elöntések tapasztalhatók. Bangkok nagy része egyelőre száraz, de a hatóságok napok óta figyelmeztetnek, hogy a városközpont is víz alá kerül, ha a dél felé tartó ár odaér.
   
A kormány tájékoztatása szerint az áradások eddig 366 ember halálát okozták. Thaiföldön utoljára 1942-ben végzett ekkora pusztítást a víz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.