Természeti csapás?

Dobjátok monkey: majommentesítés Puerto Ricón

Nagyszabású majomfogásba, -költöztetésbe és -ölésbe fogtak Puerto Ricón: 1400 példánytól szabadítják meg a sziget délnyugati végét.

2011.10.23 23:44MTI

A szóban forgó majmok egytől egyig nem őshonosak - rézus és patas majmok -, a helyi emberek természeti csapásként élték meg jelenlétüket, mert nagy pusztítást vittek véghez az ananász- és egyéb termésben.

A majmoknak nincs természetes ellenségük Puerto Ricón, és szaporodásuk olyan mérvű volt, hogy már 2008-ban program indult megfékezésére. Mostanra az akkori felére fogyatkozott az állomány, ezt fogja most be a hatóság.

Néhány példány állatkertekbe kerül, de a majmok többségét elaltatják. A tervek és remények szerint jövő februárra lesz majommentes a sziget délnyugati vége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.