Fajjád szerint nem időszerű a tárgyalás

Tovább húzódik a palesztin-izraeli párbeszéd felújítása

Szalám Fajjád palesztin kormányfő szerint egyelőre nem időszerű a palesztin-izraeli párbeszéd felújítása, amit a közel-keleti közvetítő kvartett szeretne elérni.

2011.10.20 09:59MTI

Fajjád ezt szerda este Washingtonban mondta a palesztinok ügyét felkaroló American Task Force on Palestine (ATFP) nevű lobbicsoport éves gálaestjén.
   
A politikus leszögezte: a palesztinok nem készek a tárgyalások újraindítására, mert nem érettek meg a feltételek ahhoz, hogy eredményekkel kecsegtető dialógust folytassanak, a terméketlen vitának pedig nincs értelme.
   
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő hétfőn nehezményezte, hogy a palesztin fél nem hajlandó közvetlen tárgyalást kezdeni Izraellel az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az Európai Unió alkotta közvetítő csoport október 26-án Jeruzsálemben esedékes tanácskozása alkalmával.  
   
A Washingtonban 2010. szeptember 2-án megkezdett közvetlen tárgyalásokat a palesztinok alig több mint egy hónappal később nem voltak hajlandók folytatni, mert Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nem hosszabbította meg a ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi zsidó telepek építésére meghirdetett 10 hónapos moratóriumot.
   
A Palesztin Hatóság leszögezte: mindaddig nem kezd közvetlen tárgyalásokat, míg a telepépítési folyamat befagyasztását nem hosszabbítják meg. Ezt viszont a Netanjahu-kormány elutasítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.