Csaknem 100 rab indult haza

Folyamatban az izraeli-palesztin embercsere

Megkezdődött kedd hajnalban Izraelben az izraeli-palesztin fogolycsere végrehajtása; elhagyta a börtönt a palesztinok első, 96 fős csoportja.

2011.10.18 08:15MTI

A dél-izraeli Keciót börtönéből buszokkal szállítják a civil ruhába átöltözött, de kezükön és lábukon még bilincset viselő palesztinokat az átadás helyszínére, az izraeli fennhatóság alatt álló Kerem-Salom határátkelőre. Útra készen áll a többi rabot szállító három konvoj is.

Ezzel egyidejűleg 133 palesztin fogoly érkezett meg Ciszjordánia és Izrael határára, Bejtúnia átkelőhöz. 
   
Izrael 477 palesztin foglyot enged szabadon kedden, további 550-et pedig két hónapon belül. Cserébe visszakapja Gilád Salit izraeli katonát, akit 2006. június 25-én ejtettek foglyul és vittek magukkal a Gázai övezetből izraeli területre behatoló palesztin fegyveresek. A francia-izraeli állampolgárságú fiatalembert kedden adják át Izraelnek.
   
Családtagjai hely idő szerint reggel fél hétkor indultak el a Rehovóttól délre fekvő Tel-Nof katonai repülőtérre, tervek szerint ide érkezik Gilád Salit Egyiptomból.
   
A Hamász palesztin iszlamista mozgalom reggel közölte: átadta Egyiptomnak a fogoly katonát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.