Tagad a Hamász

Már Egyiptomban van az öt éve elrabolt izraeli katona

Már Egyiptomban van a Hamász szélsőséges palesztin szervezet fegyveresei által öt éve elrabolt izraeli katona, Gilád Salit - mondta el egy magas rangú egyiptomi tisztségviselő szerdán.

2011.10.12 11:10MTI

Az egyiptomiak kedd este a rafahi határátkelőn át a Gázai övezetbe küldtek egy elsötétített üvegű autót, amely valamivel később Salittal tért vissza. A katonát Kairóba szállították - tette hozzá a sínai-félszigeti el-Arísban tartózkodó tisztségviselő.

Az értesülést tagadták kairói biztonsági körök, valamint a Hamász egyik szóvivője is. Eközben Uzi Landau izraeli miniszter elutasította a kedden a kormány által 26:3 arányban elfogadott fogolycsere-egyezményt, amely szerinte "a terror hatalmas győzelme", s "ösztönzi az izraeliek további gyilkolását, illetve a túszejtéseket".

Az izraeliek többsége támogatja a Hamásszal kötött megállapodást, amelynek köszönhetően Gilád Salit visszanyerheti szabadságát több mint ezer palesztin rab elengedéséért cserébe, ugyanakkor tartanak is attól, hogy a kiszabadult foglyok újra beállnak a szélsőségesek közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.