Evakuáltak egy spanyol települést

Kitörhet a vulkán Hierro szigetén

Hatszáz lakost telepítettek ki lakóhelyükről kedden a spanyol hatóságok a Kanári-szigetekhez tartozó Hierro szigetén, miután 40 év után először tapasztaltak vulkáni aktivitást a térségben.

2011.10.11 19:25MTI

A helyi hatóságok azért döntöttek a tengerparti kisváros, La Restinga evakuálásáról, mert hétfőn víz alatti vulkánkitörés történt 5 kilométerre a partoktól, s a sziget környékén újabb kitörés várható.
   
A mintegy 600 fős település volt a legközelebb a hétfői kitöréshez, amely egyébként nem okozott károkat. A térségben a Richter-skála szerinti 4,3-as erősségű földrengést is érzékeltek, ami az elmúlt hetekben mért mintegy 9 ezer földmozgás közül a legerősebb volt. Ezek többsége nem volt érzékelhető a 11 ezer lakossal rendelkező Hierro szigeten, ahol a közelmúltban 2-es erősségű riasztást léptettek életbe, a vulkánkitörés veszélye miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.