Szakadás Szíriában

Aszad a "bandák" felszámolását ígéri

A szíriai elnök szerint kormánya politikai reformokat készít elő, egyúttal pedig megpróbálja felszámolni az országot sújtó erőszakért felelős "fegyveres bandákat".

2011.10.09 15:58MTI

Bassár el-Aszad szerint, akinek kijelentéseit a hivatalos szíriai hírügynökség idézte vasárnap, latin-amerikai politikusokat fogadva azt állította, hogy a nép kedvezően fogadta a reformokat. Ugyanakkor erősödnek az ország elleni külső támadások, miközben a belpolitikai helyzet javul.

Az államfő azzal vádolta a nyugati hatalmakat, hogy "nem igazán érdeklik őket a szíriai reformok, viszont meg akarják büntetni Szíriát azért, mert szembehelyezkedik a térség átrendezését célzó külső tervekkel".

Az Aszad által fogadott külföldi delegáció tagja volt a kubai és a venezuelai külügyminiszter, továbbá magas rangú bolíviai, ecuadori és nicaraguai politikusok. A vendégek hazájuk támogatásáról biztosították Szíriát, egyúttal elítélve a Damaszkusz ellen zajló "politikai és sajtóhadjáratot" - állt a szíriai hírügynökség beszámolójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.