Nem egyeztek meg a szállítmány tartalmában

Nem kap segélyt Észak-Korea Déltől

A dél-koreai vezetés úgy döntött keddi bejelentése szerint, hogy nem küldi el Északnak azt a segélyszállítmányt, amelyet az idei nyári áradások áldozatainak ajánlott fel, mert a két ország nem tudott megegyezni a szállítmány tartalmában.

2011.10.04 12:33MTI

Az árvíz több tucatnyi ember halálát okozta, s több ezren váltak földönfutóvá. Szöul augusztusban felajánlott Phenjannak egy több mint hárommillió euró értékű segélyszállítmányt takarókból, gyógyszerből, félkész tésztaételből és bébiételből. Phenjan viszont rizst és építőanyagot - ezen belül cementet - kért, amit Szöul visszautasított, mert attól tartott, hogy abból csak a hadsereg fog részesülni.
   
A két ország újraegyesítésének ügyeivel foglalkozó dél-koreai minisztérium szóvivője közölte, hogy az elutasítás után nem kaptak viszontválaszt Phenjantól, emiatt letettek a szállításról. A nézeteltérés hátterében valószínűleg a két ország között régóta fennálló feszült és gyanakvó viszony áll.
   
Észak-Koreában krónikus élelmiszerhiány van. Az ENSZ becslése szerint az ország 22 millió lakosából hatmillió szorul élelemsegélyre, s az öt éven aluli gyerekek egyharmada súlyosan alultáplált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.