Etnikai alapú incidensek

Parázslik Újvidék: husángokkal randalíroztak a fiatalok

Közrend és köznyugalom megzavarása miatt előállítottak péntek este nyolc fiatalt a vajdasági Temerinben, ahol az elmúlt napokban megszaporodtak a különféle, gyakorta etnikai alapú incidensek.

2011.10.01 15:36MTI

A szerb belügyminisztérium közleménye szerint az újvidéki rendőrség által előállított személyek közül négynél fahusángokat, vasrudakat, láncokat, szerb zászlókat, illetve az Obraz nevű szerb nacionalista mozgalom jelképeit ábrázoló plakátot találtak.

Az előállítottak között újvidékiek és helybéliek is vannak, és csak egyikük nagykorú. Mindnyájukat sürgősségi eljárással állítják bíróság elé közrend- és köznyugalom megsértése címén, s akiknél az említett tárgyakat találták, a fegyvertartási törvény megsértése miatt.

Az Újvidékhez közeli Temerinben az elmúlt időszakban megszaporodtak az incidensek, többször magyarokat támadtak meg. A rendőrség emiatt megerősítette a járőrözést a város utcáin.

A minap Bojan Pajtic vajdasági kormányfő és Heinrich Anikó tartományi ombudsman is felkereste Temerint. Azzal a kéréssel fordultak az illetékes szervekhez, hogy haladéktalanul találják meg és büntessék meg az incidensek elkövetőit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.