A rendőrparancsnok rendelte el a gyilkosságot?

Motorról lőtték le a brazil rendőrök a bírónőt

Egy Rio de Janeiró-i tisztségviselőre hivatkozva az al-Dzsazíra katari hírtelevízió közölte: a bíróság elrendelte egy brazil rendőrparancsnok és hét másik rendőr letartóztatását azzal a váddal, hogy megöltek egy bírót, aki egy másik gyilkossági üggyel kapcsolatban vizsgálta a szóban forgó rendőrök érintettségét.

2011.09.28 14:56MTI

A 47 éves Patricia Acioli bírónőt augusztus 12-én lőtték le motoron közlekedő álarcosok az otthona közelében. A bűncselekmény nagy felháborodást váltott ki a lakosság körében. A brazil O Globo és Folha de Sao Paolo napilapok korábbi feltételezése szerint Claudio Luiz Oliveira rendőrparancsnok rendelte el a bírónő meggyilkolását azzal a céllal, hogy eltussoljon egy másik gyilkosságot, amelyet zászlóalja tagjai követettek el.
   
A háromgyermekes Acioli az Oliveira felügyelete alá tartozó Sao Gonzalóban élt, nem messze Rio de Janeirótól. A bírónő vizsgálatot kezdeményezett egy 18 éves fiatal ügyében, akit korábban egy összecsapásban gyilkoltak meg egy Sao Gonzaló-i nyomornegyedben.
   
Acioli a halála előtti órákban írta alá a szóban forgó rendőrök letartóztatási parancsát, akiket a fiatal meggyilkolásával, valamint a bizonyítékok eltussolásával gyanúsított. Megállapította, hogy az elkövetők megtévesztő módon számoltak be a fiú halálának körülményeiről.
   
A bűnözés elleni kitartó harcáról híres, megalkuvást nem ismerő bírónő a rendőrségnek és egyéb rendfenntartó erőknek a szervezett bűnözésben való részvételét vizsgálta. Korábban összeállított egy listát 91, gyilkosságban érintett rendőrtisztviselő nevével, akik ellen jelenleg is eljárás folyik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.