Megszüntetik az állambiztonsági ügyészséget

Líbia leszámol a diktatúra bíróságaival

Líbiában megszüntetik az állambiztonsági ügyészséget és bíróságokat, amelyek üldözték és börtönbe vetették a régi rendszer ellenzékének tagjait. Ezt az ideiglenes kormány igazságügy-minisztere jelentette be hétfő esti sajtóértekezletén.

2011.09.27 08:18MTI

Mohammed al-Alagi közölte, hogy az általa aláírt rendeletet még jóvá kell hagynia az országot irányító Átmeneti Nemzeti Tanácsnak. A rendelettervezetben szerepel annak a bíróságnak a megszüntetése is, amely életfogytig tartó börtönre ítélt ellenzékieket.
   
Ezen elítéltek közül sokan a kegyetlenkedésekről és tömeggyilkosságokról elhíresült tripoli Abu Szalim börtönbe kerültek. Éppen a minap jelentették be a hatóságok, hogy két héttel ezelőtt találtak egy 1270 tetemet tartalmazó tömegsírt a fővárosban. Ezekkel az emberekkel feltehetőleg az Abu Szalim börtönben végeztek velük 1996-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.