Nem lesz tűz, babám?

OKF: biztonságosabbak a szórakozóhelyek

A nyár végére tűzvédelmi szempontból biztonságosabbak lettek a zenés szórakozóhelyek - olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) keddi közleményében.

2011.09.27 17:47MTI

A hivatásos tűzoltóságok augusztusban országszerte 131 - az év eleje óta több mint kétezer - tűzvédelmi ellenőrzést tartottak a zenés szórakozóhelyeken.

A nyári utóellenőrzéseken két szórakozóhely ellen szabálysértési feljelentést kezdeményeztek, négy szórakozóhelyet pedig a hiányosságok miatt bezárattak.

Az augusztusban megtartott ellenőrzéseken elsősorban a biztonsági jelek elhelyezésével, a villamos berendezések felülvizsgálatával, a tűzoltókészülékekkel volt probléma. A hatóságok csak elvétve tapasztaltak az épületek kiürítésével kapcsolatos hiányosságokat. A szakemberek a korábbiaknál kevesebb tűzvédelmi hiányosságot találtak. Az ellenőrzés-sorozat pozitív hatással volt a szórakozóhelyek tűzvédelmének helyzetére, az üzemeltetők igyekeznek jogkövető magatartást tanúsítani, és törekednek a rendezvények biztonságos lebonyolítására - áll az OKF közleményében.

Az Országgyűlés márciusban döntött a tűzvédelmi ellenőrzések szigorításáról a West Balkán nevű fővárosi szórakozóhelyen január közepén történt tragédia hatására.

A Nyugati téri szórakozóhelyről kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét január 15-én. A kormány a történtekre reagálva hatósági engedélyhez kötötte a háromszáz résztvevőnél nagyobb beltéri, illetve az ezer látogatónál többet fogadó kültéri rendezvények szervezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.