Gyilkolt a Roke

Legkevesebb hat halott: Japánt most a tájfun sújtja

Legkevesebb hat ember halálát okozta szerdán a japán Honsú sziget délnyugati partvidékére érkezett, Roke névre keresztelt tájfun, amely súlyos fennakadásokat okozott a közlekedésben és termelésleállást a szigetország gyáraiban.

2011.09.21 07:09MTI

A Csendes-óceán felől érkező tájfun Japán középső része felé halad, s nem kíméli majd sem a fővárost, Tokiót, sem a földrengés sújtotta Fukusima prefektúrát.

A ciklont kísérő szél és eső komoly gondokat okoz. A megáradt folyók megbénították a közúti közlekedést, a repülőtereken közel háromszáz belföldi járatot kellett törölni.

A Toyota tizenegy gyárában leállította a termelést, míg a Mitsubishi hét üzemében áll a munka a tájfun miatt.

A szakemberek nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a tájfunt kísérő hatalmas mennyiségű csapadék nem jusson be márciusi szökőárban megrongálódott Fukusima 1. atomerőmű reaktoraiba és turbinacsarnokaiba.

fotó: spiegel.de


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.