Sokan megsebesültek

Pokolgép robbant Ankarában

A török miniszterelnök-helyettes közölte: a hatóságok gyanúja szerint pokolgép okozta azt a robbanást, amelyben kedden 15-en megsebesültek a török főváros, Ankara központjában.

2011.09.20 13:24MTI

Bülent Arinc kijelentette, értesülésük szerint egy járműbe rejtett pokolgép lépett működésbe a belvárosban, Kizilay negyedben.
   
Korábban egyes török tömegtájékoztató eszközök arról számoltak be, hogy ketten meghaltak a robbanásban.
   
Besir Atalay, egy másik kormányfőhelyettes azt mondta, hogy az esetnek 15 sebesültje van, de nincsen halálos áldozata.
   
Egy helyi tévé szerint a rendőrség elfogott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze van a merénylethez. A férfi a robbanás helyszínétől nem messze jelszavakat skandált. A rendőrség őrizetbe vette és kihallgatásra a biztonsági erők parancsnokságára szállították.
   
A rendőrség képviselői szerint a pokolgépet egy parkoló gépkocsiban rejtették el. A helyszín közelében egy gyanús csomagra is bukkantak, amit most vízágyúval készülnek megsemmisíteni. A rendőrség lehetségesnek tartja, hogy kurd szélsőségesek állnak a robbantás hátterében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.