Saját alapítványt hozott létre - a maga javára

Azt hazudta, hogy rákos: 17 ezer dollárt zsebelt be a lány

Rákbetegnek hazudta magát egy 18 éves lány az Egyesült Államokban, és 17 ezer dollárt - 3,5 millió forintot - csalt ki jóhiszemű adakozókból.

2011.09.20 10:24MTI

A texasi Horizon Cityben élő Angelica Gomez saját alapítványt hozott létre Achieve the Dream (Érd el az álmod!) néven, és ennek kasszájába - azaz saját zsebébe - gyűjtött pénzt rendezvényeken. Még logót is tervezett, zöld szalag volt mozgalmának a jele.
   
Közszereplésein azt mondta, hogy már egy éve sincs vissza az életéből. Előfordult, hogy két iskola lány focicsapatai jótékonysági meccsen mérkőztek meg egymással, csak azért, hogy jóhiszeműen pénzt gyűjtsenek neki. Mint mondták, "büszkék arra, hogy Angie életének részesei lehetnek".
   
Az álbeteg "gyűjtő roadshow-ját" szűkebb pátriájában szervezte, és egy idő után gyanús lett az embereknek a dolog. Vizsgálat indult, és a lányról kiderült, hogy kutyabaja, sohasem volt rákbeteg. Eljárás indult ellene csalásért, amiért kétévi börtönt és 10 ezer dollár bírságot kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.