Két ember meghalt, négy eltűnt

Tűz ütött ki egy tengerjáró hajón Norvégiában

Röviddel kikötés előtt kigyulladt a Nordlys norvég tengerjáró hajó Alesund közelében, ketten meghaltak.

2011.09.15 17:33MTI

A tüzet, amely a hajó géptermében ütött ki, három órával később sikerült megfékezni. A rendőrség gyanúja szerint robbanás miatt történt, de a szóvivő ennek okáról nem volt hajlandó találgatni.

A hajó léket kapott, s búvárok vizsgálják a rongálódás mértékét.

A 207 utast és az 55 fős személyzet nagy részét csónakokkal partra tették. Az érintett hajózási vállalat egyik szóvivője közölte, hogy a 122 méteres, erősen füstölő hajót sikerült a kikötőbe vontatni és lehorgonyozni. A mentésnél a tűzoltókon kívül két helikoptert is bevetettek.

A sérültek részben megégtek, részben mérgező füstöt lélegeztek be. A Nordlys Bergenből indult, és a sarkkörön túl lévő népszerű turista célpontokat kereste volna fel.

A baleset bekövetkeztekor szerencsére Alesund közelében járt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.