Támogatja kezdeményezéseiket a miniszterelnök

Orbán a vajdasági magyarok mellett

Szijjártó Péter közölte: Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével tárgyalt csütörtökön Budapesten Orbán Viktor.

2011.09.15 13:07MTI

A megbeszélésen a kormányfő támogatásáról biztosította a vajdasági magyar közösség számára alapvetően fontos ügyekben - az iskolákkal és az ösztöndíjakkal kapcsolatban - indított kezdeményezéseket.
   
A miniszterelnök szóvivője közleményében a találkozón elhangzottakról azt írta: Orbán Viktor kiemelte, hogy a vajdasági magyaroknak fontos kezdeményezésekben az eredmények előremutatóak, és - függetlenül a jelenlegi gazdasági folyamatoktól - Magyarország a jövőben is elkötelezett az elindított programok folytatásában.
   
A megbeszélésen a felek érintették a szerb belpolitika kérdéseit is, és megerősítették, hogy Magyarországnak és a szerbiai magyar kisebbségnek közös érdeke Szerbia közeledése az európai uniós tagsághoz, amelyet Magyarország és a VMSZ is messzemenően támogat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.