Tüntetésektől tartanak

Izrael kiürítette jordániai nagykövetségét

Az izraeli média közölte: Izrael csaknem teljesen kiürítette jordániai nagykövetségét az Ammánban meghirdetett Izrael-ellenes tüntetésektől tartva.

2011.09.15 09:26MTI

Az izraeli média szerint a zsidó állam attól tart, hogy ammáni nagykövetsége hasonló helyzetbe kerülhet, mint múlt pénteken a kairói. Aktivisták hatalmas tüntetésre készülnek csütörtökön a jordániai fővárosban található izraeli képviselet ellen.
    
Az izraeli külügyminisztérium ugyanakkor csak annyit mondott, hogy a követség személyzete csütörtökönként, a muszlim hétvége előtt általában elhagyja Jordániát.
    
A múlt hét végén több száz tiltakozó rohamozta meg Izrael kairói nagykövetségét. A tüntetők és a rohamrendőrök közötti összecsapásokban három egyiptomi vesztette életét, és csaknem ezren megsebesültek.

A 13 órás zűrzavart követően csaknem minden zsidó diplomatát kimenekítettek Egyiptomból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.