Hegyi-Karabah légterében találták el

Az örmények lelőttek egy drónt

Az Azerbajdzsántól elszakadt, Jereván által támogatott régió védelmi minisztériuma közölte: az örmény erők lelőttek egy pilóta nélküli repülőgépet Hegyi-Karabah fölött.

2011.09.14 15:32MTI

A drónt kedden lőtték le, azt követően, hogy ilyen típusú eszközök az elmúlt napokban felderítő repüléseket végeztek a  frontvonalon, némelyek átrepültek az örmény erők által ellenőrzött területeken is - tartalmazza az ügyben kiadott minisztériumi közlemény.
   
A tárca hangsúlyozta, hogy a karabahi légvédelem megtette a megfelelő lépéseket arra, hogy elejét vegye az ilyen jellegű berepüléseknek.
   
A többségében örmények lakta szakadár területen történt összecsapások miatt az elmúlt hónapokban megnövekedett a feszültség Azerbajdzsán és Örményország között.
   
A Hegyi-Karabah körüli viszály 1988-ra nyúlik vissza. A Szovjetunió 1991-es megszűnte után a területen egyoldalúan kikiáltották a független Hegyi Karabah Köztársaságot. Az Örményország által támogatott karabahi fegyveresek és azeri hadsereg közötti háború becslések szerint 15-25 ezer ember életét oltotta ki, 25 ezren sebesültek meg, több százezer ember menekült el lakhelyéről.

1994 májusában fegyverszünet jött létre, amelynek nyomán Azerbajdzsán elvesztette az ellenőrzést a terület felett. Azóta Azerbajdzsán és Örményország között tárgyalások folynak a konfliktus békés rendezéséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.