Harci gépek Líbia felett

Tovább bombázta a NATO Kadhafi erőit

A NATO harci gépei a Moammer el-Kadhafihoz, a szökésben lévő volt líbiai vezetőhöz hű erők állásait bombázták a hétvégén.

2011.09.11 17:09MTI

Az észak-atlanti szövetség vasárnapi jelentése szerint a gépek eltaláltak egy harckocsit, két páncélozott szállító harcjárműt és egy rakétaindító állást Bani-Valíd közelében. Légicsapásokat mértek Szirtnek - Kadhafi szülővárosának - a környékére, valamint a déli Vaddánra és Szabhára is.

Az ezredes mögé felsorakozó erők azonban továbbra is makacs ellenállást tanúsítnak. Bani-Valídnál feltartóztatták a felkelők rohamát, a támadók a rájuk zúduló heves tüzérségi tűz miatt visszavonulni kényszerültek. Ellemzők szerint ez is azt mutatja, hogy messze van még a harcok vége.

Az Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) erőinek egyik térségbeli parancsnoka, Abdel-Razak Nazuri viszont azt állította, hogy támadók már Bani-Valíd területére léptek, de a NATO kérésére visszakoztak, hogy a harci gépek csapásokat mérhessenek a térségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.