Hangosan bírált

Irakban megöltek egy ismert újságírót és jogvédőt

Meggyilkoltak Bagdadban egy ismert iraki újságírót és jogvédőt, aki számos alkalommal bírálta a fővárosi hatóságokat a közszolgáltatások rossz minősége miatt.

2011.09.09 11:30MTI

Hadi al-Mahdi holttestét háza küszöbén találták meg a bagdadi Karrada városrészben. Az ismeretlen támadók fejbe lőtték az újságírót - írta pénteken az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

Al-Mahdinak a bagdadi rádióban heti rendszerességgel sugárzott műsora volt, amely a főváros mindennapjaival foglalkozott. Az újságíró a Facebook közösségi portálon rendszeresen demonstrációkat szervezett Bagdadban, most péntekre is kezdeményezett tiltakozó megmozdulást.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyilkosság kapcsolatba hozható-e az újságíró tevékenységével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.