Leállt egy atomerőmű

Egymillió ember maradt áram nélkül Amerikában

Több mint egymillió ember maradt áram nélkül helyi idő szerint csütörtökön Dél-Kaliforniában, illetve Arizona és Mexikó szövetségi állam egyes részein emberi tévedés okozta meghibásodás miatt.

2011.09.09 07:24MTI

A térségbeli áramszolgáltatók arra figyelmeztették a lakosságot, hogy az áramszolgáltatást valószínűleg péntekig nem tudják helyreállítani. A súlyos áramszünetet egy arizonai kisváros áramszolgáltatójának egyik dolgozója okozta, leállások láncolatát indítva el a térség hálózatában. Először a Dél-Kaliforniát ellátó nagyfeszültségű rendszer mondta fel a szolgálatot, percekkel később pedig leállt egy San Diego melletti atomerőmű. A San Diego-i nemzetközi repülőtéren törölték az összes induló járatot, s mivel a városban kialudtak a jelzőlámpák, leállt a közúti forgalom is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.