Bajban Iveta Radicová?

Visszatérhet Fico? Bizalmatlansági indítvány a szlovák kormányfő ellen!

Az Irány-Szociáldemokrácia (Smer) ellenzéki párt csütörtökön délután bizalmatlansági indítványt nyújtott be Iveta Radicová szlovák kormányfő ellen, amelyről a házelnök döntése alapján a jövő hét keddjén szavaz a pozsonyi parlament.

2011.09.08 16:44MTI

Robert Fico, a Smer elnöke, volt kormányfő a bizalmatlansági indítványt azzal indokolta, hogy Radicová közvetlen munkatársai a kormányhivatalban korrupciós ügybe keveredtek, illetve hogy a miniszterelnök igyekezett elkendőzni pártja, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) korrupciós ügyeit.

Radicová "erkölcsileg teljesen csődöt mondott, s nincs joga a miniszterelnöki tisztség betöltésére" - mondta Fico újságíróknak, miután Richard Sulík házelnöknek átadta a Smer képviselői által aláírt beadványt.

A Smer kezdeményezéséhez a szintén ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) is csatlakozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.