Kicsit ittas volt

6000 eurót bukhat a zsidózással az antiszemita divattervező

Egy francia bíróság hatezer eurós felfüggesztett pénzbüntetésre ítélte John Galliano divattervezőt antiszemita kijelentései miatt.

2011.09.08 15:34MTI

A bíróság két Gallianóval kapcsolatos ügyet tárgyalt, mindkettő a párizsi Marais negyedben történt. Az első esetben egy házaspár állította, hogy Galliano zsidóellenes kijelentéseket tett. A második esetben egy nő jelentette fel a brit divatcézárt "fajgyűlölő gorombáskodása" miatt.

Galliano vagyonát több millió dollárra becsülik. A felfüggesztett pénzbüntetés az ítélet szerint évekig érvényben marad, így ha ismét vétene a törvény ellen, be kell fizetnie az 6000 eurót. Az indoklás szerint, noha a tervező többfajta függőségben szenved, annyira tiszta volt a tudata, hogy tudja, mit tesz.

Gallianót korábban még nem ítélték el, ez hozzájárult ahhoz, hogy mérsékelt büntetéssel sújtották. Az eljárási költségeket is rá terhelték, ez ötezer euróra rúg. Jelképes kárpótlásként egy eurót kell fizetnie a sértetteknek.

A Dior elbocsátott vezető tervezője - akitől éppen a nagy botrányt kavart esetek miatt vált meg a nagy múltú divatház - akár hat havi börtönbüntetést és 22 ezer eurós pénzbírságot is kaphatott volna. A botrány azonban karrierjébe került: nemcsak a Diortól, hanem a saját nevét viselő divatház éléről is menesztették a divatdiktátort. A hírek szerint a tervező Svájcban és az Egyesült Államokban rehabilitáción vett részt, botránya óta kerüli a nyilvánosságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.