Nekik ítélték az Asztúria hercege-díjat

Kitüntették a fukusimai atomerőmű mentőit

A Tokió melletti fukusimai atomerőműben keletkezett károk következményeinek mérséklésén dolgozó japán szakemberek kapták az idei Asztúria hercege humanitárius díjat.

2011.09.07 14:27MTI

A legmagasabb spanyol kitüntetést évente nyolc kategóriában ítéli oda az Asztúria hercege alapítvány.
   
A testület a humanitárius díjról hozott döntés indoklásában a dolgozók három csoportját emelte ki: a tokiói villamos műveknek az atomerőművet működtető dolgozóit, a tűzoltókat, akik az erőmű hűtését végezték és a katonákat, akik helikopterről vízzel locsolták a reaktort, a levegőből vizsgálták az erőmű állapotát és irányították a környékén lakók kitelepítését.
   
Ezeknek az embereknek a viselkedése a japán társadalom legmélyebben gyökerező értékeit jelenítette meg, mint amilyen a kötelességtudat, az áldozatvállalás a közjó érdekében és az emberi méltóság - áll az indoklásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.