Felakasztották a dealereket

Kábítószer-kereskedőket végeztek ki Iránban

Felakasztottak kábítószer-kereskedelem miatt elítélt négy férfit a délkelet-iráni Kerman börtönében - írta szerdán a Sarg (Kelet) című napilap.

2011.09.07 08:55MTI

Az ítélet kedden hajtották végre. A négy férfit azért ítélték el, mert több tucat kilogramm ópiumot vagy heroint találtak náluk.

Az újabb kivégzésekkel együtt Iránban idén összesen 184 halálos ítéletet hajtottak végre az AFP francia hírügynökség összesítése szerint, szemben a tavalyi egész évi 179-cel. Kína és Szaúd-Arábia mellett Irán a világ azon országai közé tartozik, ahol a legtöbb kivégzést hajtják végre.

Az iszlám köztársaságban a gyilkosságért, lopásért, fegyveres rablásért, kábítószer-kereskedelemért és házasságtörésért is halálos ítélet szabható ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.