Halál a legfelsőbb bíróságnál

Négyen haltak meg: pokolgép robbant Újdelhi központjában

Aktatáskába rejtett pokolgép robbant szerda reggel az indiai főváros, Újdelhi központjában a legfelsőbb bíróság épületénél, a detonációban négyen életüket vesztették - közölte az indiai belbiztonsági minisztérium tisztségviselője.

2011.09.07 09:09MTI

A tájékoztatás szerint egy aktatáskába rejtették a robbanószerkezetet, és a táskát az épület egyik főbejáratánál helyezték el a kapun kívül. A robbanás nem sokkal délelőtt tíz óra után következett be, amikor több százan álltak sorban a bíróság bejáratánál arra várva, hogy bejusson az épületbe. Rendszerint szerdán van a legnagyobb tömeg az épületnél, mert a bíróság ezen a napon tart meghallgatást közérdekű peres ügyekben.

A felsőbíróság közvetlenül a legfelsőbb bíróság alatti fellebbviteli fórum az indiai igazságszolgáltatási rendszerben. Idén május végén már volt egy kisebb robbanás ugyanennél a bírósági épületnél, akkor egy autóba rejtett pokolgépet lépett működésbe a bíróság parkolójában, de a nagy meleg miatt a robbanószerkezet nem működött megfelelően.

A detonációban nem sebesült meg senki. Legutóbb július közepén volt hasonlóan súlyos merénylet Indiában: húszan haltak meg, és több mint 130-an megsebesültek egy hármas robbantásban Mumbaiban.

A merényletért akkor egy helyi radikális iszlamista csoportot, a pakisztáni Laskar-i-taiba terrorszervezethez köthető Indiai Mudzsáhideket tettek felelőssé, de nem tartóztattak le senkit. Ugyanez az indiai csoport vállalta azt a 2008-as robbantássorozatot, amely a legutóbbi súlyos terrortámadás volt Újdelhiben; a merényletekben 22-en vesztették életüket, a sebesültek száma meghaladta a száz főt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.