Nem távozott a gépkocsikonvojjal?

Washington szerint Kadhafi még mindig Líbiában van

Az amerikai kormány véleménye szerint Moammer Kadhafi még mindig Líbiában tartózkodik, s nem távozott gépkocsikonvojjal a szomszédos Nigerbe.

2011.09.06 18:15MTI

A kormányzat nemzetbiztonsági illetékese kedden úgy fogalmazott: a szóban forgó konvojjal, amely hétfőn lépte át Líbia és Niger határát, a Kadhafi-rezsimhez kötődő személyek távoztak az arab országból. Nigeri hivatalos források azt közölték, hogy Manszúr Dzao, Kadhafi személyi biztonsági főnöke még vasárnap Nigerbe érkezett.

Egy másik amerikai tisztségviselő szerint a Líbiát az utóbbi napokban elhagyó járműoszlopokkal a líbiai rezsim magas rangú személyiségei utaztak külföldre.

Az illetőnek mindazonáltal nem volt tudomása arról, hogy maga Kadhafi is köztük lett volna, illetve hogy a bukott vezető elhagyta volna Líbiát.

A brit hírügynökség katonai forrásokból úgy értesült, hogy nigeri katonák egy 200-250 járműből álló konvojt kísértek az ország északi részén fekvő Agadez városáig. Amerikai illetékesek emlékeztetnek arra, hogy Kadhafi rezsimje szoros kapcsolatban állt a Nigerben élő tuareg lázadókkal, akik közül többen Líbiába mentek, hogy Kadhafi oldalán harcoljanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.