Százhúsz embert evakuáltak

Kigyulladt egy komp Dél-Koreában

A hatóságok közölték: tűz ütött ki egy kompon a dél-koreai partoknál kedden, több mint 120 embert sikerült kimenekíteni, heten megsérültek.

2011.09.06 07:59MTI

A parti őrség beszámolója szerint a négyezer tonnás komp hétfő késő este indult a déli Puszan városából és a fővárostól, Szöultól 450 kilométerre fekvő Csedzsu szigetére tartott. A lángok éjjel 1 óra 20 perckor csaptak fel, riasztották a parti őrséget és a haditengerészetet.

A hajót tucatnyi őrhajó közelítette meg, hogy segítsenek a fedélzeten lévő 128 ember mentésében. Előbb a nőket és a gyerekeket evakuálták a hajóról. Sokan úgy menekültek, hogy a hajóról kötelet engedtek le és a vízbe ugrottak, majd bemásztak az előzőleg leengedett mentőcsónakokba.
   
Hét ember könnyebben megsérült, őket kórházba szállították.
   
Egyelőre nem tisztázott, hogy mi okozta a tűzet. A legénység egy tagja a parti őrségnek arról számolt be, hogy a fedélzet alatti szinten lévő egyik raktárból látott füstöt gomolyogni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.