Futótűz borította lángba texasi "otthonukat"

Bennégett a lakókocsiban egy anya és kisgyermeke

A helyi hatóságok közölték: életét vesztette egy anya és másfél éves gyereke, amikor a gyorsan terjedő tűzvész lángba borította az otthonukként szolgáló lakókocsit a texasi Gladewater közelében.

2011.09.05 16:34MTI

Texasból hétfőn több mint 20 futótűzről érkeztek jelentések. A lángok Austin közelében eddig mintegy 300 otthont és 5700 hektárnyi növényzetet pusztítottak el. A környékről 5000 embert menekítettek ki. A tűzvészt a térségbe érkezett Lee trópusi vihar szítja. A katasztrófa miatt le kellett zárni az állam 71-es és 21-es főútját.
    
Texasban tavaly november óta példátlan nagyságú, 1,4 millió hektárnyi terület vált lángok martalékává.
    
A Lee miatt hétfőn a nemzeti meteorológiai szolgálat tornádóriadót hirdetett az áradó Mississippi völgyében. Az előrejelzések szerint a hétfői "munka napja" ünneppel is megtoldott, hosszú hétvége folyamán számos helyen 50 centiméternyi eső eshet, ezért a Mexikói-öböl part menti államaiban, valamint Kentuckyban és Tennesseeben súlyos árvíz várható.
    
Louisiana állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett. A mostani vihar a New Orleanst övező gát- és csatornarendszer legnagyobb erőpróbája azóta, hogy a Gustav hurrikán 2008-ban - három évvel a halálos Katrina után - kis híján átszakította azt. A hétvégén a védelmi rendszer mind a 24 szivattyúját teljes kapacitással üzemeltették.
    
A Miamiban székelő Nemzeti Hurrikán Központ szerint a Lee, egy héttel az Irén hurrikán átvonulása után, északkeleti irányba fordul. Hétfőn az Atlanti-óceán felett kavargó Katia ismét hurrikánná erősödött - ezúttal immár kettes erősségűvé - ám kevéssé valószínű, hogy ez a viharrendszer is elérné az amerikai szárazföldet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.