Augusztusban veszett nyomuk

Agyonlőttek két német segédmunkást Afganisztánban

Holtan találtak meg két német segélymunkást hétfőn Afganisztánban; a két férfinak a múlt hónapban veszett nyoma.

2011.09.05 12:39MTI

A holttesteket az afgán fővárostól, Kabultól északra fekvő Parván tartományban találták meg, a jelek szerint agyonlőtték őket - közölte a tartomány kormányzója.

A két német közül az egyik, egy 69 éves szászországi férfi egy keresztény segélyszervezetnek dolgozott, társa, egy 59 éves férfi Baden-Württembergből a Társaság a Nemzetközi Együttműködésért (GIZ) nevű német állami szervezetnek. Túrázni indultak Kabulból a Hindukus hegységbe, a Szalang-hágóhoz, amikor elrabolták őket, de nem lehet tudni, hogy köztörvényes bűnözők vagy a kormányellenes, radikális iszlamista tálibok.

A GIZ munkatársainak szabadidejükben is be kell tartaniuk a szigorú biztonsági előírásokat, nem utazgathatnak kedvükre olyan, közbiztonsági szempontból ingatag országokban, mint Afganisztán.

Az emberrablás jövedelmező üzletág a koldusszegény muzulmán országban. Négy éve két német mérnök esett a tálibok fogságába Vardak tartományban. A túszejtők egyiküket agyonlőtték, társa 85 nap után kiszabadult. Szintén 2007 nyarán egy keresztény segélyszervezetnek dolgozó fiatal német nőt hurcoltak el egy kabuli gyorsétteremből, őt egy nappal később az afgán biztonsági erők kiszabadították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.