A földrengés erősségét 6,8-ra csökkentették

Földrengés Alaszka partjainál: nincs szökőárveszély

Az Amerikai Geofizikai Intézet (USGS) közölte: az első jelentések szerint 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Alaszkát, az Egyesült Államok szövetségi államát pénteken.

2011.09.02 16:58MTI

A hatóság figyelmeztetett: ilyen jelentős földmozgás szökőárt válthat ki. A földrengés erősségét később 6,8-as szintre csökkentették.
   
A földrengés fészke 35 kilométeres mélységben volt, Alaszka legnagyobb városától, Anchorage-től 1679 kilométerre, az Alaszkától az oroszországi Kamcsatkáig ívelő Aleut-szigetek környékén. Áldozatokról, károkról nem érkezett hír.
   
Az Alaszka partjaira vonatkozóan kiadott, szökőárveszélyre vonatkozó figyelmeztetést visszavonta az illetékes hatóság, miután csak egy kisebb tengerhullám érte el az alaszkai partoktól távolabb eső Atka szigetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.