Kegyetlen visszaélések Elefántcsontparton

A szexért cserébe enni adtak a kiskorúaknak az ENSZ-békefenntartók

Egy diplomáciai távirat szerint az Elefántcsontparton állomásozó ENSZ-békefenntartók kiskorú lányokat vettek rá szexuális kapcsolatra élelemért cserébe.

2011.09.01 17:39MTI

A táviratot az abidjani amerikai nagykövetség küldte 2010-ben, s az ország nyugati részén, Toulepleu-ben állomásozó benini katonák viselkedéséről számot be benne.

Az üzenet szerint az egy évvel korábban végzett véletlenszerű felmérés során 10 kiskorú lányból 8 azt mondta, hogy élelemért és lakhelyért cserébe szexuális kapcsolatban áll benini katonával.
   
Az ENSZ egyik szóvivője a héten megerősítette, hogy egy évig tartó vizsgálat után áprilisban 16 benini békefenntartót küldtek haza Elefántcsontpartról, s megtiltották nekik, hogy a jövőben az ENSZ-nek szolgáljanak. Korábban, amikor hasonló esetekre derült fény Kongóban, Kambodzsában és Haitin is, az ENSZ meghozta a jónak vélt szankciókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.