Atyai szeretet?

Kiskorúak megrontása miatt kerül börtönbe két máltai pap

Hat, illetve öt év szabadságvesztésre ítélt egy máltai bíróság két papot, akiket kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélés vádjában talált bűnösnek.

2011.08.02 15:06MTI

év közötti - rájuk bízott gyermeket. A 6 év börtönbüntetéssel sújtott Pulisról kilenc esetben bizonyosodott be, hogy szexuális visszaélést követett el. A papok már jelezték, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

A máltai újságnak Lawrence Grech, az egyik áldozat elmondta, "nagyon elégedett" az ítélettel, és arról is beszélt, hogy "többen, akik hozzá hasonlóan jártak, eddig féltek attól, hogy beszéljenek", de a mostani bírósági döntés szerinte "segíteni fog abban, hogy fény derüljön az igazságra a többi esetben is". "Rengeteg szomorúságot okoztak, némely áldozat a kábítószerhez nyúlt, volt olyan is, aki ebbe belehalt. Ez a fájdalom soha nem fog eltűnni" - tette hozzá Grech.

XVI. Benedek pápa 2010 áprilisában látogatott Máltára, és találkozott a papi visszaélések néhány áldozatával, akiket arról biztosított, hogy a katolikus egyház minden tőle telhetőt megtesz a vádak kivizsgálása és az elkövetők bíróság elé állítása érdekében, és a jövőben hatásos intézkedések foganatosításával igyekszik megvédeni a fiatalságot a hasonló kellemetlenségektől.

A katolikus egyház adatai szerint a földközi-tengeri szigeten összesen 45 pap ellen indítottak vizsgálatot kiskorúak molesztálása miatt; 19 esetben alaptalannak találták a vádakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.